Riool verstopt Helmond

Als het water met moeite wegstroomt of zelfs helemaal stilstaat, dan is uw riool verstopt. Helmond heeft gelukkig goede specialisten voor dit soort problemen! U bereikt de juiste vakman door ons nummer in te toetsen en een afspraak te maken. Snelheid, service en kwaliteit: daar staan wij voor!

Riolering verstopt in Helmond? Dit kunnen wij voor u doen

Wie in Helmond woont of werkt, kan rekenen op deskundige hulp als de riolering verstopt raakt. Dit houdt in dat onze vakman er alles aan zal doen de blokkade zo snel mogelijk op te lossen. Hij doet dit met speciaal gereedschap, zoals een verenmachine of een hogedrukreiniger. Daar zijn verschillende voordelen aan gekoppeld:

 1. De verstopping wordt sneller verwijderd dan met doe-het-zelfmiddelen.
 2. Uw leidingen kunnen niet door de machines beschadigd raken.
 3. Deze methodes zijn milieuvriendelijk. Op geen enkel moment komen er chemicaliën aan te pas.
De meeste rioolverstoppingen worden binnen een uur na aankomst van de specialist opgelost, tenzij het om verstoppingen door vet gaat of als er ook een defect in de riolering meespeelt. Bij dit laatste moet de specialist vaak ook een inspectie uitvoeren met een rioolcamera. Bovendien moeten de werkzaamheden erop aangepast worden. De specialist overlegt dan eerst even met u, zodat u niet met onverwachte financiële verrassingen wordt geconfronteerd.

Verstopt riool in Helmond: hoe zit het met de kosten?

De kosten voor het oplossen van een verstopt riool in Helmond zijn geheel afhankelijk van de aard en de ernst van de situatie. U kunt ons alvast bellen voor een prijsopgave, maar de specialist zal uiteindelijk wel een concreet beeld moeten hebben van het probleem. Als hij eenmaal ter plekke is, kan hij het volgende bepalen:

 • Waardoor wordt de verstopping precies veroorzaakt?
 • Hoe hardnekkig is deze verstopping?
 • Komen er ook lekkages voor? Is nadere inspectie met een camera nodig?
 • Moeten er reparaties worden uitgevoerd? Zo ja, met welke materialen?
 • Met welk gereedschap moet de verstopping worden verwijderd?
 • Hoeveel uren zijn nodig voor de ingreep?

Kunt u zelf iets doen tegen een riool verstopping?

Als uw riool verstopt raakt, dan wilt u misschien nog niet meteen een specialist uit Helmond inschakelen. Lichte verstoppingen zou u inderdaad zelf makkelijk kunnen oplossen, bijvoorbeeld met:

 1. een rubberen ontstopper
 2. een mengsel van soda en heet water
 3. een ontstoppingsveer

Hoe voorkomt u nieuwe verstoppingen?

Niets dan ellende als uw riool verstopt raakt! Natuurlijk wilt u dit niet nog eens meemaken in uw woning of bedrijfspand in Helmond, want uw dagelijkse programma raakt er helemaal door ontregeld. Daarom wat tips om nieuwe verstoppingen te voorkomen:

 1. Gebruik maandelijks schoonmaakazijn tegen kalkresten in leidingen.
 2. Gebruik maandelijks soda en heet water tegen vetresten in leidingen.
 3. Spoel nooit tampons, maandverband of vochtige doekjes door!

Riool verstopt in Helmond? Hier moet u zijn!

Een verstopte riolering is de stress niet waard, zeker niet als u zó hulp kunt krijgen van een lokale vakman! Bel daarom nu voor een afspraak en maak kennis met een eerlijke en vriendelijke specialist.


Snel en vakkundig van uw verstopping af?

Wij staan 24/7 voor u klaar!