Afvoer ontstoppen Helmond

Uw huishouden of productie kan niet doorlopen zonder goed werkende afvoeren. Daarom kunt u onze riooldeskundige in Helmond dag en nacht bellen, op iedere dag van de week. Hij zorgt voor een efficiënte en betaalbare oplossing, zonder schade aan de leidingen en aan uw sanitair. Direct uw afvoer ontstoppen? Ook bij spoed kunt u ons bellen.

Zelf uw afvoer ontstoppen: een paar methodes

Misschien wilt u liever eerst zelf uw afvoer proberen te ontstoppen. Als het om een lichte verstopping gaat, dan heeft u best kans van slagen. Met de volgende tips helpen wij u graag op weg: wat kunt u gebruiken en wat kunt u beter níet gebruiken?

 1. Plaats een rubberen ontstopper op de geblokkeerde afvoer. Beweeg de ontstopper op en neer. Zet er wat kracht achter: dit versterkt het zuigeffect van het rubber.
 2. Strooi een (half) pak soda in de afvoer. Voeg hier warm of heet water aan toe. Let op: gebruik geen kokend water, want deze kan kunststof leidingen beschadigen.
 3. En wat doet de soda? Deze kan eventuele vetresten oplossen.
 4. U kunt de sifon losmaken en deze vanbinnen reinigen. Plaats deze na afloop wel zorgvuldig terug, anders krijgt u last van lekkages.
 5. Gebruik liever geen ontstoppingsveer. Als deze uitschiet, kunt u uw sanitair bekrassen of zelfs een leiding doorboren.
 6. Gebruik vooral geen chemische ontstoppers. De leidingen gaan hier snel van slijten, met scheuren of breuken als gevolg.

Professionele afvoer ontstopping in Helmond

Een afvoer ontstoppen gaat niet altijd zonder slag of stoot. Voor hardnekkige verstoppingen kunt u daarom altijd beter een rioolvakman inschakelen. Hij heeft altijd het juiste gereedschap bij zich en kan, indien nodig, ook reparaties uitvoeren. Is dat nog niet voldoende? Dan zijn de andere voordelen u misschien nog niet bekend...

 1. Onze expert gebruikt alleen gereedschap van hoge kwaliteit.
 2. Al onze ontstoppingsmethodes zijn milieuvriendelijk.
 3. Het preventief doorspuiten van uw leidingen, dan wel afvoeren, is mogelijk. Zo worden beginnende verstoppingen direct in de kiem gesmoord!
 4. Is er sprake van een defect in uw riolering waardoor u vaker last heeft van verstoppingen? De expert kan dit meteen voor u uitzoeken.

Kosten afvoer ontstoppen Helmond

U wilt niet alleen een efficiënte, maar ook een betaalbare afvoer ontstopping. Onze specialist overlegt daarom eerst altijd met u wat er moet gebeuren. Bij het eerste contact kunt u alvast naar een prijsopgave vragen. Is onze specialist eenmaal ter plekke, dan kan hij zelf de ernst van de situatie beoordelen. De volgende vragen zijn dan van belang voor het bepalen van een eerlijke prijs:

 • Hoe hardnekkig is de blokkade in uw afvoer?
 • Hoe diep zit de (oorzaak van de) blokkade eigenlijk?
 • Moet er ook een inspectie plaatsvinden? Is er misschien sprake van een ernstiger rioolprobleem?
 • Welke materialen moet gebruikt worden voor ontstopping en/of reparatie?
 • Hoeveel uren zijn nodig om uw probleem op te lossen?

De juiste professional voor uw afvoer ontstopping

Heeft u zelf geen zin of tijd voor een afvoer ontstopping? U hoeft alleen maar ons nummer te bellen! Onze riooldeskundige uit Helmond komt dan binnen 24 uur. Het is zelfs goed mogelijk dat hij binnen een uur na uw telefoontje al voor de deur staat.


Snel en vakkundig van uw verstopping af?

Wij staan 24/7 voor u klaar!