Wc ontstoppen Helmond

Een wc ontstoppen heeft vrijwel altijd spoed, zeker als deze dreigt te overstromen. Denkt u eraan om deze klus zelf te klaren? De moed zakt u al in de schoenen! U kunt beter uw telefoon pakken en ons bellen voor een afspraak. Onze specialist bedient heel Helmond en omgeving, dus hij kan al spoedig bij u zijn.

Wc ontstopping door rioolvakman

Een wc ontstoppen doet onze vakman mechanisch of met hogedruk. De wc wordt snel en veilig ontstopt, zonder schade aan de leidingen te berokkenen. Dit kan al binnen een uur, mits er geen verdere complicaties aan het licht komen. Verstoppingen kunnen namelijk veroorzaakt worden door ernstige rioolproblemen, zoals:

 • wortelgroei in leidingen
 • gescheurde of gebroken leidingen (door druk van buitenaf of slijtage)
 • verzakking van het rioolstelsel
 • werkzaamheden aan het riool
Als er toch sprake is van een dergelijk probleem, dan zal de specialist u daarvan op de hoogte brengen. Desgewenst maakt hij een plan van aanpak, waarin hij beschrijft wat hij voor u kan doen om het probleem op te lossen. Gaat u akkoord met dit plan en met de bijbehorende kosten, dan zal onze professional de nodige voorbereidingen treffen en aan de werkzaamheden beginnen.

Kosten wc ontstoppen Helmond

Sommige blokkades in wcā€™s zijn lastiger te verwijderen dan andere. We kunnen dus niet voor iedere wc ontstopping dezelfde prijs rekenen. Onze expert kan tot een definitieve prijs komen als hij de antwoorden op de vragen heeft:

 • Waardoor wordt de blokkade in de wc veroorzaakt?
 • Hoe diep zit de blokkade? Is deze goed bereikbaar?
 • Moet er een inspectie worden uitgevoerd?
 • Is er sprake van een structureel probleem? Zo ja, wat moet er dan gebeuren?
 • Met welk gereedschap kan de blokkade het beste verwijderd worden?
 • Hoeveel uren moeten voor de opdracht worden gerekend?

Wat kunt u doen voordat de specialist komt?

Lichte verstoppingen zou u zelf kunnen oplossen. Maar wanneer is er sprake van een lichte verstopping? U zou dit kunnen testen door aan de slag te gaan met de volgende middelen:

 1. Plaats een rubberen ontstopper op de afvoer van uw wc. Duw erop tot de lucht uit het rubber is en trek de ontstopper dan snel terug.
 2. Giet wat warm of heet water in de wc. Gebruik daarbij eventueel wat soda of afwasmiddel.
 3. Wat u ook doet: gebruik geen chemische ontstoppingsproducten. Deze kunnen uw riolering aantasten. Meng ze ook niet met chloor of bleek, anders ontstaat er een gevaarlijk gas. Dit gas kan u in een oogwenk bedwelmen.

Op zoek naar een professionele wc ontstopping?

Een wc ontstoppen is geen makkelijk karwei. Gebruikt u de verkeerde middelen, dan kunnen er zelfs ergere dingen gebeuren. Bel ons daarom nu voor een afspraak. U krijgt de rioolvakman dan persoonlijk te spreken. Belt u in het weekend of op een feestdag? Geen probleem. Wij zorgen het hele jaar door voor specialisten!


Snel en vakkundig van uw verstopping af?

Wij staan 24/7 voor u klaar!